Samasta

Yoga & Meditatie

Hans
In september 2012 opende yoga praktijk Samasta haar deuren aan de Molenstraat 5 in Waalre. In een rustige en inspirerende omgeving is iedereen hier welkom om yoga en/of meditatie te beoefenen.
De lessen worden gegeven door Hans Theunissen (1960). Hans woont samen met zijn vrouw en drie kinderen in Waalre.
In juni 2012 heeft hij de vierjarige Europees erkende opleiding tot Yoga docent bij stichting Yoga & Vedanta in Doorn afgerond. Hij is deze opleiding begonnen om zich verder te ontwikkelen op persoonlijk en spiritueel gebied en om op een inspirerende wijze yogales te leren geven. Zelf is hij sinds 2003 bezig met autogene training, yoga en meditatie. Eerst Kundalini yoga, later Hatha yoga. Yoga werd steeds meer een levenswijze. Al snel werd yoga dan ook in het dagelijkse leven ingebed.
De positieve effecten daarvan, meer innerlijke rust, minder stress, werken de hele dag door op alle gebieden. Deze positieve ervaringen wil hij graag met anderen delen, vandaar de keuze om een opleiding tot yogadocent te volgen. Naast yoga en meditatie was er in de opleiding veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, filosofie, voeding en anatomie/fysiologie. Dit laatste was niet helemaal vreemd voor Hans omdat hij in 1984 de opleiding tot sportmasseur gevolgd heeft en aansluitend twee jaar sportwetenschappen heeft gestudeerd.
Na het behalen van zijn diploma yoga docent heeft hij zich aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) zodat hij op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op yogagebied en regelmatig bijscholingen volgt. Om zijn kennis van yoga verder te verdiepen heeft hij in 2010 de docententraining bij Sadhaka in Frankrijk gevolgd. Chakraleer en de effecten van energie op lichaam en geest prikkelen zijn interesse en hebben er toe bijgedragen dat hij Reiki & Seichem wilde leren. Inmiddels is hij in Reiki & Seichem 3 ingewijd bij praktijk Inner-Chi. In 2016 heeft Hans de opleiding tot mindfullness coach afgerond bij SeeTrue en in 2017 de beroepsopleiding tot Ayurvedisch Massagetherapeut bij de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde.
Yoga, meditatie en mindfull bezig zijn lijken ver af te staan van zijn werk in de ict. Maar schijn bedriegt. Als systeem beheerder heeft hij regelmatig hectische tijden op het werk. Yoga en meditatie zijn voor Hans een middel om in het dagelijkse leven een moment van rust te vinden. Het is voor hem een manier om terug te keren bij zichzelf en bij het leven zoals het op dit moment is. Door onbevooroordeeld en open in het hier en nu aanwezig te zijn, lossen spanningen zich als vanzelf op. Ook ná het beoefenen van yoga en meditatie werken de effecten door. Hij is zich bewuster geworden van zijn capaciteiten, stelt zich positiever op en maakt actiever en bewuster gebruik van zijn intuïtieve vermogens. Door yoga te beoefenen blijft hij bovendien fit en soepel.

VYN_logo.jpg
June 2019
S M T W T F S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Molenstraat 5

Waalre

06 41830652

Yogapraktijksamasta

@gmail.com

Copyright © 2017. Yogapraktijk Samasta, Waalre

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacy Statement